torstai 5. kesäkuuta 2008

Oma domain perustettu

Juu, nyt se tapahtui. Perustin oman domainin. Sen osoite on http://www.metallografi.org ja sain asennettua sinne joomla-julkaisujärjestelmän. Tähän päädyin, kun katselin http://www.epero.org domainia, jossa näyttää olevan lähes tuhat sivua. Totesin työpaikan PC-luokassa, että valintani sopii hyvin opiskelijoiden koneille. Nyt teen oman domainin päämenuuta. Muita asetuksia ja sisältöä sitten myöhemmin. Kivalta tuntuu siis. Olisi pitänyt tehdä näin jo vuosia sitten.

Tiedän toki, että meillä TKK:ssa pitäisi käytetää opetuksen ja oppimisen tietojärjestelminä Oodi-, Noppa- ja Optima-portaaleita. Omalla laitoksella olemme yli 10 vuotta käyttäneet hyvällä menestyksellä omaa Kerppu-portaalia, joka on toteutettu Moodlella. Mikroskopian ohjelmina olen käyttänyt ilmaisia www-selaimella ajettavia on-line ohjelmaversioita. Vararehtori Kalevi Ekmanin tekemän päätösen mukaan tämä ei enää vetele, suunnitelmallisessa opetuksessa on käytettävä valittuja ohjelmia ja uudet määräykset tulevat kattavasti voimaan ensi syksynä.

Mikähän sotku ja riita syntyy sitten, kun Kauppakorkeakoulu ja Taideteollinen liittyvät mukaan. Nytkin on tietoliikenteessä serverien kapasiteettipulaa ja opettajat ovat hermona. Parempi on ehkä tehdä oma portaali ja linkittää se uusien vaatimusten mukaiseen systeemiin.

1 kommentti:

Päivi Aarreniemi-Jokipelto kirjoitti...

Kävinkin heti kurkistamassa luomaasi portaalia. Hyvältä näyttää!